Saturday, October 30, 2010

JaDiKaN MaTlaMaT sEbAgAi ReAlItI

asalammualaikum semua. apa khabar ? hahaha salam sejahtera bagi yang bukan non muslim. kami hari ini mengorak langkah sekali lagi apabila telah mencipta "pages" dekat facebook mengenai blog kita ni.. blog untuk kita bersama2 nikmati. untuk kita sama2 kecapi kebahagian. bukan apa, saja mahu menarik lebih ramai orang untuk sama2 mengikuti apa yang kami ada untuk anda semua.. wah2 dah ada tiga followers.. ha, apa lagi, ajaklah rakan2 anda menyertai kami.. kami pasti akan merasa berbesar hati. kami akan sedaya upaya berusaha untuk mempertingkatkan mutu, mempernaikkan isi2 kandungan dalam pages kita ini. haa bukan apa, kadang2 risau jugak.. takut korang semua lari je.. tanak bermotivasi dengan kami.. 

tadi, lepas je makan tengahari, lepas je solat, lepas je mandi untuk sesi tengahari, kami pun cubalah nak menggerakkan blog ini lagi. almaklumlah, hari ini, hari pertama blog ini dilahirkan. alhamdulillah, semakin sihat nampaknya.. tumbuhan hijau menghisai, sinaran biru memancari dekat kita punya background. baguslah tu. betol tak? ha.. kawan2 yang ade dekat sini, dalam kita nak melakukan sesuatu, seharusnya, kita melakukan sesuatu itu secara berterusan. barulah rasa nikmatnya. jangalah pula hangat-hangat tahi ayam. kan tak best tu.. busuk tahi ayam tu. kami juga mengharapkan agar kami senantiasa ter update dan selalu akan mengikuti trend.. eh dah jauh pula bercerita nih, ada satu benda saya nak share dekat sini,. untuk hari ini tadi jalan2 tengok blog2 kawan yang ade, wahh cantik2 blog korang kan? sempat lagi, haaa nak lah juga dapatkan maklumat, macam mana korang dapatkan gadget2 tu semua.. hemm rajin2 lah membantu kami ye.. almaklumlah kita semua manusia biasa yang sering belajar memperbaiki diri..


baiklah untuk renungan kita bersama pada hari permulaan ini, haaa
ade something yang very the special untuk korang2 nih, apadia? haaa baca dekat bawah nih

Jadikan matlamat sebuah realiti, bukan mainan minda semata. Cabar diri Anda jadikan matlamat benar-benar realiti di dunia sebenar.


Motivasi adalah perjalanan, ia bergantung pada dari mana tempat Anda mula berjalan dan tempat yang Anda tuju. Dengan membina matlamat, target, azam, cita-cita atau kemahuan membara, Anda sudah ada tempat untuk dituju.


Seterusnya, untuk kekalkan motivasi dalam diri Anda, Anda mesti sentiasa bergerak ke tempat yang mahu di tuju itu, langkah kena sentiasa ada, jangan pernah berhenti lama.


haaa..paham tak apa dia bebelkan? ish apelah, bebelkan pulak, ini kekuatan kita, paham tak apa yang ayat diatas tu terangkan. cuba anda ambik masa sekajap dan renungkan apa yang dimaksudkan disini.. matlamat sebuah reliti. bagus.. sebenarnya. haa, macam kami, semalam kami cuba jadikan matlamat kami sebagai sebuah realiti. see, apa yang kami dapat. walaupun masih lagi dlaam percubaan, namum kami cuba bergerak untuk anda dan juga kami.. cuba kawan renungkan apa yang cuba kami sampaikan dekat atas yea? jangan segan silu untuk memberikan komen anda.. 


cukuplah dahulu untuk pertemuan kita saat ini.. kalau kami berjalan dan jumpa lagi insyaALLAH akan kami update kan dekat sini, agar kita semua up to date. ok? 
fikir-fikirkan, motivasikan diri untuk meningkatkan prestasi

No comments:

Post a Comment